Sofie Meyer

 Coach

Stress & burn-out, arbeidsre-integratie, team, executive coach

Met beide voeten op de grond.

Én met aandacht voor wat jou raakt.

Contact

Graag ontvang ik je tot maart 2024 op maandag en donderdag in Senses Praktijkhuis te Mortsel. En dat steeds op afspraak.

Ik ben vaak in gesprek, en op dat moment gaat alle aandacht naar mijn cliënt. Laat dus zeker een voicemail achter als ik je oproep niet meteen kan beantwoorden. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

T: 0492 91 50 76
E: info@psychoterra.be
W: www.psychoterra.be
 

Wie ben ik

Ik ben Sofie, 40 jaar oud, mama van 2 kids, en ik werk al verschillende jaren als coach en psychotherapeut. Ik heb me als coach gespecialiseerd in stress en burnout, arbeidsre-integratie en teamdynamiek.

Verder heb ik jaren in organisaties gewerkt, in uiteenlopende functies. Daarbij heb ik veel veranderingen vanop de eerste rij meegemaakt en begeleid. Ik weet dan ook goed hoe het is om in sterk veranderende organisaties mee te draaien. Wat dat met jou kan doen. En wat nodig is om met veranderingen te leren omgaan.

Mijn uitgangspunt is groei. Mensen zijn enorm sterk en veerkrachtig. Maar soms komt die veerkracht onder druk te staan. 

Met de juiste begeleiding kan die terug opgebouwd worden. En kunnen mensen recupereren, herstellen, groeien, hun ‘drive’ opnieuw vinden …

Dát is mijn rol: een veilige plek creëren waar mensen op hun eigen tempo tot zichzelf kunnen komen, inzichten kunnen vergaren, zichzelf durven uitdagen.

Ik ben – vanuit mijn opleidingen en ervaring in organisaties – getraind om vanuit veelzijdige invalshoeken mensen te begeleiden. Ik hecht veel belang aan expertise en professionaliteit. Daarom school ik me op geregelde basis bij.

Ten slotte ben ik nauw betrokken bij een ESF project rond re-integratie na o.a. burn-out, in samenwerking met Mensura, de VESB (Vereniging voor Erkende Stress- & Burn-outcoaches), de Antwerp Management School en Certimed. In dit project zetten we in op de gedeelde rol en verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer voor een succesvolle re-integratie.

Executive coaching

Omdat ik jaren gewerkt heb voor en met CEO’s, directieleden en managers, ken ik het klappen van de zweep als het gaat om executive functies. Ik weet hoe complex zulke posities kunnen zijn, wat dit van een persoon kan vragen op professioneel én persoonlijk vlak. En hoe je in zo’n rol wordt uitgedaagd om jezelf – en anderen – in vraag te stellen, uit te dagen, te laten groeien.

Soms is een neutraal klankbord – met inzicht in welzijn, organisatiedynamieken, strategische en politieke processen – zinvol om opnieuw beweging te krijgen in jouw proces. Daar kom ik in het verhaal.

 • Gecertificeerd Stress & burn-out coach (HR Academy)
 • Gecertificeerd teamcoach (Coaching square)
 • Re-Set Facilitator (re-integratie na burn-out, AMS) 
 • Masterclass Verandermanagement (AMSl)
 • Lid van de VESB (Vereniging voor Erkende Stress & Burn-outcoaches)
 • Erkend psychotherapeut (A.I.H.P.)
 • Lid van de BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapeuten)
 • Lid van de EAP (European Association for Psychotherapy)

Thema’s

 • stress & burn-/bore-out
 • Arbeidsre-integratie na burn-out
 • Loopbaan
 • Executive coaching
 • Teamcoaching

Doelgroep

Jongvolwassenen (18+) en volwassenen, particulieren en organisaties.

Werkwijze

Ik werk op maat van mijn cliënt. Ik houd rekening met jouw voorkeur, stijl en persoonlijkheid. Ik integreer verschillende werkwijzen en technieken, in functie van jouw coaching-vraag.

Ik ga – als je dat wil – ook concreet met je aan de slag via oefeningen en handvaten. Ik betrek graag lichaam én geest. Omdat ik ervan overtuigd ben dat beide belangrijke poorten zijn tot herstel.

Dankzij mijn coachings- en therapeutische vaardigheden kan ik goed schakelen tussen een meer praktische aanpak en een meer therapeutische aanpak (als de situatie daarom vraagt).

Mijn tempo pas ik aan, afhankelijk van de fase waarin jij je bevindt, en waar je behoefte aan hebt. Daarin zal ik vanuit mijn expertise ook suggesties doen in functie van jouw optimale groei.

Ik doe ook begeleidingen in het Engels én online.

Tarief

Voor particulieren:

 • 65 euro/uur voor begeleiding bij burn-out of re-integratie.
 • 78 euro/uur voor loopbaanbegeleiding (incl btw). Hiervoor kan je bij mij ook gebruikmaken van de VDAB loopbaancheques (www.vdab.be/loopbaanbegeleiding). zo betaal je 40 euro voor de eerste cheque (goed voor 4 uur begeleiding), en nog eens 40 euro voor de tweede cheque (goed voor 3 uur begeleiding).
 • Executive coaching: 90 euro/uur voor particulieren (inclusief btw)

Voor bedrijven:

 • Als bedrijf of organisatie nood aan een (team)coach? Dan bekijk ik graag samen de concrete vraag, en maak een offerte op basis daarvan. Je kan me steeds contacteren voor een vrijblijvende kennismaking.

Nood aan therapie? Dat kan. (link naar therapiepagina)