Sofie Meyer

Sofie_Meyer_Psychotherapeut Senses Praktijkhuis Lier

 

Psychotherapeut

Burn-out & depressie, arbeidsre-integratie, trauma 

 

Met beide voeten op de grond.

Én met aandacht voor wat jou raakt.

Contact

Graag ontvang ik je tot maart 2024 op maandag en donderdag in Senses Praktijkhuis te Mortsel. En dat steeds op afspraak.

Ik ben vaak in gesprek, en op dat moment gaat alle aandacht naar mijn cliënt. Laat dus zeker een voicemail achter als ik je oproep niet meteen kan beantwoorden. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

T: 0492 91 50 76
E: info@psychoterra.be
W: www.psychoterra.be  

Wie ben ik

Ik ben Sofie, 40 jaar oud, mama van 2 kids, en ik werk al verschillende jaren als erkend psychotherapeut. Mijn uitgangspunt is groei. Mensen zijn enorm sterk en veerkrachtig. Maar soms komt die veerkracht onder druk te staan. 

Met de juiste begeleiding kan die terug opgebouwd worden. En kunnen mensen recupereren, helen, groeien …

Dát is mijn rol: een veilige plek creëren waar mensen op hun eigen tempo tot zichzelf kunnen komen, inzichten kunnen vergaren, zichzelf durven uitdagen.

Ik ben als humanistisch, integratief psychotherapeut opgeleid om vanuit veelzijdige therapeutische en psychologische invalshoeken mensen te begeleiden. Ik hecht veel belang aan expertise en professionaliteit. Daarom school ik me op geregelde basis bij. Ik ben ook erkend als stress- en burn-out coach. En ik verwijs door als het nodig is.

Ik geloof sterk in de connectie tussen lichaam en geest. Ik probeer beide dan ook te integreren in mijn begeleidingen. Altijd op maat van de cliënt, en rekening houdend met zijn/haar voorkeuren.

Verder heb ik jaren in organisaties gewerkt, in uiteenlopende functies. Daarbij heb ik veel veranderingen vanop de eerste rij meegemaakt en begeleid. Ik weet dan ook goed hoe het is om in sterk veranderende organisaties mee te draaien. En wat dat met jou kan doen.

Ten slotte ben ik nauw betrokken bij een ESF project rond re-integratie na burn-out, in samenwerking met Mensura, de VESB (Vereniging voor Erkende Stress- & Burn-outcoaches), de Antwerp Management School en Certimed. In dit project zetten we in op de gedeelde rol en verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer voor een succesvolle re-integratie.

 • Lid van de VESB (Vereniging voor Erkende Stress & Burn-out coaches)
 • Lid van de BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapeuten)
 • Lid van de EAP (European Association for Psychotherapy)
 • Erkend psychotherapeut (AIHP)
 • Gecertificeerd Stress & burn-out coach (HR Academy)

 

Thema’s

 • Stress & burn-out
 • Arbeidsre-integratie
 • Depressie
 • Trauma en hechtingsproblematieken
 • Waarden en identiteit
 • Rouw

Doelgroep

Jongvolwassenen (18+) en volwassenen

Werkwijze

Ik werk op maat van mijn cliënt. Ik houd rekening met jouw voorkeur, stijl en persoonlijkheid. Ik integreer verschillende werkwijzen en therapeutische technieken, in functie van jouw hulpvraag.

Ik ga – als je dat wil – ook concreet met je aan de slag via oefeningen en handvaten. Ik betrek graag lichaam én geest. Omdat ik ervan overtuigd ben dat beide belangrijke poorten zijn tot herstel.

Mijn tempo pas ik aan, afhankelijk van de fase waarin jij je bevindt, en waar je behoefte aan hebt. Daarin zal ik vanuit mijn expertise ook suggesties doen in functie van jouw optimale herstel/groei.

Ik doe ook begeleidingen in het Engels én online.

Tarief

Een sessie duurt 60 minuten en kost 65 euro. Betalen kan cash of via jouw bankapp (mobiel betalen, je bankapp of payconic)

Annuleren kan door minimum 24 uur op voorhand te verwittigen. Afhankelijk van de mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Check dus zeker bij je mutualiteit of je hier recht op hebt. Bij de CM ben ik opgenomen in de lijst van psychologen en therapeuten die recht geven op een terugbetaling.