Stefanie Wegge

Stefanie Wegge klinisch psycholoog Senses Praktijkhuis Mortsel en Boom

Klinisch psycholoog

Contact

Ik ontvang u graag na afspraak op maandag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Mortsel en op woensdag in Senses Praktijkhuis Boom.

T: 0470/65.69.68

E: stefanie.senses@outlook.be

Wie ben ik

Ik ben Stefanie, klinisch psycholoog en heb in dit vakgebied een brede waaier aan interesses. Ik ben in 2022 afgestudeerd aan de Universiteit Gent. Tijdens mijn stage in het buitengewoon onderwijs, heb ik kleuters en lagere schoolkinderen met ASS begeleid met faalangsten, sociale angsten, emotieregulatieproblematieken en assertiviteitsproblemen. Hierna heb ik werkervaring opgedaan als leefgroepbegeleider in een leefgroep met kinderen van 3 tot 13 jaar. Hier ben ik vooral in contact gekomen met hechtingsstoornissen. Hoewel ik eerder vooral heb gewerkt met kinderen, kunnen volwassenen sinds kort ook op mijn deur kloppen met uiteenlopende hulpvragen.

Ik heb altijd al een grote interesse gehad in gedrag en emotie van de mens. Graag help ik mensen die hun weg hierin proberen te vinden. We gaan samen deze unieke zoektocht aan, met als doel het gevoel te creëren terug baas te zijn van jouw eigen lichaam en geest. Mensen helpen met hun eigen zoektocht, is zeker niet altijd even gemakkelijk. Iedere persoon is uniek en heeft andere noden, visies en doelen, die elk op hun beurt een unieke aanpak en tempo vragen. De authenticiteit van iedere zoektocht staat centraal. Het vinden van deze authenticiteit binnen therapie, vind ik telkens opnieuw een leuke uitdaging om samen aan te gaan.

Ik ben een vat vol enthousiasme, heb een groot empathisch vermogen en een gezonde portie nieuwsgierigheid! De combinatie van deze drie eigenschappen, vormen een goed recept voor tijdens de therapieën.

Thema’s

 • Depressie
 • Angststoornissen, sociale angsten, faalangst
 • Assertiviteitsproblemen
 • Hechtingsstoornissen
 • Emotieregulatieproblemen
 • Rouw en verliesverwerking
 • ASS
 • Laag zelfbeeld
 • Stress
 • Perfectionisme

Doelgroep

 • Kleuters, lagere schoolkinderen en jongeren
 • Ik begeleid ook volwassenen in Senses Mortsel.

Werkwijze kinderen

Tijdens ons eerste gesprek maak ik vooral kennis met het kind, maar ook de ouder mag aanwezig zijn tijdens het gesprek. Samen verdiepen we ons in de hulpvraag/-vragen en kijken we naar de bredere achterliggende context. Op het einde van deze eerste ontmoeting worden er één of eerdere werkzame doelen geformuleerd. Indien er na het eerste gesprek gekozen wordt voor een verderzetting van de samenwerking, worden de hulpvragen en doelen nader bekeken om zo de best passende hulpverlening te bieden. Een goede therapeutische relatie en een mooi basisvertrouwen staan hierbij voor mij centraal, om zo samen het traject op een goede manier te doorlopen

Tarief

Individuele sessie duurt 50 minuten en bedraagt 65 euro

Het is mogelijk om contant te betalen of via payconiq. Gelieve mij ten minste 48 uren op voorhand te contacteren om een afspraak te verplaatsen of te annuleren. Indien er minder dan 48u op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium aangerekend worden. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, ben ik genoodzaakt het volledige bedrag aan te rekenen.