Sterre Breëns

Sterre Breëns Klinsch psycholoog io Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog & Psychologisch consulent

 

Contact

Ik geef psychologische begeleiding in Senses Praktijkhuis op dinsdag te Lier en op woensdag te Mortsel.

Momenteel heb ik een aanmeldstop voor nieuwe begeleidingen. Huidige en voormalige cliënten kunnen wel nog contact opnemen via mail of telefonisch. Gelieve bij voicemail een boodschap in te spreken, alleen dan kan ik je opnieuw contacteren.

T: 0469 15 76 54

E: sterre.breens@outlook.be

Wie ben ik

In 2019 studeerde ik af als psychologisch consulent aan Thomas More Antwerpen (PBA in de Toegepaste Psychologie). In deze opleiding kreeg ik de kans om ambulante psychologische begeleiding te geven aan (jong)volwassenen en de Zelfmoordlijn te beantwoorden. Daarnaast heb ik de Rots en Water-training gevolgd. Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining voor alle leeftijden. Hierin wordt gefocust op een balans vinden tussen grenzen stellen (Rots) en verbinden (Water) door onder andere lichamelijke oefeningen.

Hierna koos ik ervoor om mijzelf verder te verdiepen in de klinische psychologie aan de hand van een masteropleiding. In 2022 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel (Magna Cum Laude).

Ik ben erkend klinisch psycholoog bij de Psychologencommissie (Nr. 972135082) en ik heb een visum van de FOD Volksgezondheid (Nr. 370815).​

Doelgroep

Adolescenten vanaf 15 jaar – Volwassenen

Thema’s

 

Volwassenen en adolescenten kunnen bij mij terecht voor psychologische begeleiding naar aanleiding van:

  • Depressieve gevoelens
  • Angstklachten
  • Onzekerheid en negatief zelfbeeld
  • Identiteit- en levensvragen
  • Emotionele moeilijkheden
  • Innerlijke conflicten
  • Problemen op relationeel vlak
  • Seksualiteit en gender

Weet je niet exact waaronder je jouw gevoelens en gedachtes moet plaatsen? Zit je in de knoop of voel je je niet goed in je vel? Dan ben je zeker ook welkom!

Hoe gaan we te werk

Bij mij staan vertrouwen, gelijkwaardigheid en authenticiteit in therapie voorop. De eerste gesprekken wil ik dan ook vooral besteden aan jou leren kennen en vertrouwen opbouwen. Samen creëren we een veilige sfeer waarin ruimte is om te kijken naar wat goed loopt en wat je graag anders zou zien.

In deze therapeutische relatie staan we op gelijke hoogte. Dit wil zeggen dat we elkaar met wederzijds respect en engagement ontmoeten. Naast met oprechte interesse naar jouw verhaal luisteren, zal ik transparant zijn over wat ik in ons contact opmerk. In verdere gesprekken bekijken we waar bepaalde gedachtes, gevoelens en gedragingen terugkeren. Hierdoor krijgen we een breder zicht op hoe je met moeilijke omstandigheden omgaat. Vertrekkende vanuit dit gedeeld inzicht, zoeken we samen naar wat voor jou nodig is om terug in jouw kracht te staan en hoe ik je hierin kan ondersteunen.

Tarief

€70 voor een consultatie van 50 minuten.

Betalen kan zowel cash als via Payconiq.

Verplaatsen of annuleren kan tot 48u voor de geplande afspraak. Zo kan ik jouw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien er minder dan 48u op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium (€35) aangerekend worden als tegemoetkoming. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Afhankelijk van je ziekenfonds heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Op de website van je ziekenfonds vind je meer informatie over het bedrag van de tegemoetkoming en een aanvraagformulier voor de terugbetaling. Onderstaande link geeft een overzicht van de ziekenfondsen weer.

https://www.vind-een-psycholoog.be/info/terugbetaling-psychotherapie.html