Tine Claessens

Tine Claessens Klinisch Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog

Contact

Mijn naam is Tine Claessens. Bij mij kan je terecht op maandag, dinsdag en vrijdag in Senses Praktijkhuis te Lier.

Een afspraak kan telefonisch of via mail gemaakt worden.

Afspraak via tineclaessens.senses@gmail.com

Telefoon: 0497416202

Wie ben ik

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd geweest in het begrijpen en helpen van anderen. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om een opleiding in de psychologie te starten aan de KU Leuven. Ondertussen heb ik reeds mijn master als klinisch psycholoog voor volwassenen en ouderen behaald.

Als stage koos ik voor het werken met volwassen met psychosomatische klachten (chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, conversiestoornis, enz.), waarbij de link tussen lichaam en geest zeer centraal aanwezig was. Ik ben er dan ook van overtuigd dat lichaam en geest altijd samenwerken. Dit maakt dat ik het belangrijk vind om zowel op fysieke als mentale gezondheid in te zetten.

Thema’s

Bij mij kan je met volgende thema’s terecht:

  • Stress- en spanningsklachten
  • Angstklachten
  • Psychosomatische klachten zoals chronische vermoeidheid en chronische pijn
  • Verwerking van trauma
  • Negatief zelfbeeld, je niet goed in je vel voelen

Als je nog niet weet onder welk thema jouw gedachten en gevoelens precies horen, dan is dit geen probleem. Samen gaan we verder op zoek naar wat jij precies nodig hebt.

Doelgroep

Adolescenten vanaf 16 jaar en volwassenen.

Werkwijze

Ik vind vertrouwen, respect en integriteit erg belangrijk tijdens onze gesprekken. Ik focus me dan ook graag op een zo veilig mogelijke ruimte te creëren waarin open gecommuniceerd kan worden en jij jezelf kan zijn. Tijdens onze eerste gesprekken wil ik je vooral leren kennen en een zo goed mogelijke vertrouwensrelatie opbouwen. Zo kunnen we samen gaan kijken naar hoe jouw gedachten, gevoelens en gedragingen in elkaar zitten en wat jij precies nodig hebt. Door jezelf beter te leren kennen en begrijpen, kunnen we samen verder kijken naar hoe jij terug in je eigen kracht kan staan en hoe ik je hierin kan ondersteunen.

Tarief

€65 voor een consultatie van 50 minuten.

Betalen kan cash of via payconiq. Als je toch niet op de afspraak kan geraken, dan kan je tot 24u voor de geplande afspraak iets laten weten om het te verplaatsen of annuleren. Indien dit niet gebeurt, dan ben ik verplicht om je toch aan te rekenen voor onze afspraak.

Er is mogelijkheid tot een gedeeltelijke terugbetaling, indien je mutualiteit dit toelaat. Kijk dit dus zeker na.