Vanessa Kennis

Counselor, rouw- en verliesconsulent

Wie ben ik

°1973
Ik ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel als master in de criminologie – optie Penologie (het gevangeniswezen) en Jeugdrecht & Jeugdcriminologie.
Daarna startte ik de opleiding tot Psychosociaal Counselor bij het Opleidingscentrum Focus On Emotion in Antwerpen. Bijkomend verdiepte ik mij in het thema rouw en verlies tijdens de Postgraduaatopleiding tot Rouw- en verliesconsulent aan de Arteveldehogeschool in Gent.
Het samenvloeien van ervaring en opleiding vormt de voedingsbodem van mijn werk. Iedere cliënt wordt met veel zorg, discretie, openheid en respect benaderd

Contact

Graag ontvang ik u op maandag, dinsdag en woensdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak
T: 0468 15 27 43
E: kennis.vanessa@gmail.com
W: www.vanessakennis.be

SensO

Wanneer kanker jouw lichaam binnendringt of dat van iemand die je dierbaar is, wordt niet alleen je lichaam aangevallen maar gooit het ook je hele leven overhoop.

Naast de vele emoties die je kan beleven van verdriet, angst, boosheid, schaamte, schuld, onmacht, onzekerheid,… heeft de ziekte ook vele andere gevolgen. Vaak ook in de periode na het afsluiten van de behandeling.De impact op je relatie, je gezin, je sociaal netwerk, je werksituatie, je hobby’s of sport,…is pijnlijk voelbaar.

Als gevolg van het verlies van je gezonde lichaam word je geconfronteerd met meerdere secundaire verliezen. Denk maar aan bijvoorbeeld het verlies van je werk en je inkomen, vrienden die wegvallen, je identiteit die plots wankelt, verlies van je spiegelbeeld, verlies van je energie, financieel verlies door medische kosten,… maar ook oud verdriet, als gevolg van een verliessituatie die plaats vond in je verleden, kan opnieuw de kop opsteken.

Gun jezelf de tijd om je lichaam en emoties terug in balans te krijgen.

Als rouw- en verliesconsulent ondersteun ik jou graag in deze heftige periode. Samen maken we tijd en ruimte, binnen een veilige omgeving, om deze emoties te voelen, erkennen, hanteren en verwerken. Bekijken we wat dit met jou doet maar ook met je omgeving. Ondersteun ik jou in het vinden van je draagkracht om deze moeilijke situatie door te worstelen en je gaandeweg, stap voor stap, aan te passen aan de nieuwe realiteit in je leven.