Veerle Schoefs

Veerle Schoefs Psycholoog Loopbaancoach Senses Praktijkhuis Lier

 Loopbaanbegeleider – Psycholoog

Contact

Je bent welkom op donderdag in Senses Praktijkhuis Lier. Ik werk enkel op afspraak.

Ik ben vaak in gesprek en kan daarom niet altijd uw oproep aannemen. Mag ik daarom vragen om steeds een bericht in te spreken.

T: 0474.55.03.67

E: Veerle@CoachAtWork.be

Wie ben ik?

°1970

Ik ben zelfstandig psychologe met meer dan twee decennia ervaring in het dagdagelijkse, hectische bedrijfsleven als HR business partner.

Ik geloof oprecht dat wij een werkplek verdienen waar we kunnen floreren: je weet wel, zo’n plek waar we elke dag het beste van onszelf mogen laten zien, waar we met fijne collega’s kunnen samenwerken en inhoudelijk bezig zijn met datgene wat een beroep doet op onze kwaliteiten.

‘Werk’ doet iets met mensen en het heeft onbetwistbaar z’n weerslag op de kwaliteit van onze andere levensdomeinen. Daarom is loopbaanbegeleiding belangrijk.

In een loopbaantraject werken we altijd ‘inside-out’: van binnen naar buiten. Dat wil zeggen dat jij het startpunt bent en dat we rondom jou het professionele pad creëren dat bij je past. Geen tests of vragenlijsten. We gaan in dialoog en onderzoeken je kwaliteiten, vaardigheden en interesses. Die leggen we naast je ambities, potentiële werkomgevingen en de huidige realiteit waar je rekening mee hebt te houden.

Gaandeweg ontvouwt zich hierdoor jouw intern kompas dat niet alleen het antwoord biedt op je initiële loopbaanvraag, maar ook richting geeft aan keuzes op vlak van groei en ontwikkeling. Dat is nu eenmaal wat er gebeurt als je helder hebt wat, wanneer, hoe en waarom iets past bij jou.

Deze manier van werken is fundamenteel waarderend van aard omdat ze gebaseerd is op inzichten vanuit de positieve psychologie en de zelfdeterminatietheorie. We bekijken immers welke professionele keuzes het mogelijk maken voor jou om competent en autonoom in je job te staan, om je verbonden te voelen met je ambities en de mensen om je heen.

Tenslotte leer je hoe je je loopbaan zelf actief kan sturen en kan je plannen moeiteloos omzetten naar acties, omdat je over de juiste soort motivatie beschikt om dit te doen.

 

Voor wie?

Voor werknemers en zelfstandigen die op zoek zijn naar een duurzame invulling van hun professionele leven. Tijdens het proces van loopbaanbegeleiding vertraag je en neem je de tijd en moeite om opties te onderzoeken en keuzes te maken die bij je passen. Het onderscheid maken tussen wat je wil, kan en moet én daar dan ook nog eens acties aan vastkoppelen, is best wel een hele opgave. Daarom laat je je door een ervaren loopbaancoach begeleiden.

Thema’s

Loopbaanbegeleiding is iets voor jou als je:

 • zit met twijfels en vragen over je werk
 • meer plezier en voldoening in je job zoekt​
 • ​een beter evenwicht tussen je privé en professioneel leven zoekt
 • ​​iets anders wil gaan doen, maar niet weet wat bij je past
 • ​het tijd vindt om de balans op te maken van je loopbaan
 • ​​wil uitzoeken welke loopbaankeuzes je best maakt
 • ​wil ontdekken hoe je jouw kwaliteiten volop kan inzetten
 • ​zit met vragen rond promotie, demotie, leiderschap
 • beter wil leren omgaan met moeilijke relaties in je werkcontext
 • het gevoel hebt dat er meer in je zit dan dat je kan tonen op het werk
 • ​​​op een kruispunt bent gekomen in je loopbaan en niet weet welke richting je best kiest
 • je gefrustreerd, futloos of overspannen voelt door je werk
 • je wil laten begeleiden bij je re-integratieproces na burn-out

Verloop

 • Ik luister graag naar je loopbaanvraag tijdens een eerste gratis en vrijblijvend infomoment; we bekijken hoe onze samenwerking vorm kan krijgen, wat je van loopbaancoaching kan verwachten en met welke vragen je nog zit. Een kennismakingsgeprek is steeds telefonisch en duurt ongeveer 20 à 30 minuten.
 • Na dit eerste contact beslis jij of je de loopbaanbegeleiding opstart
 • Je bestelt je loopbaancheques en mailt je betaalbewijs door, alvorens je op je eerste individuele afspraak komt.
 • We ontmoeten elkaar voor 4 à 5 individuele gesprekken van 1,5u of 2u (7 uur in totaal) en dit om de 2 weken.
 • Je krijgt van mij een loopbaanwerkboek mee waarin je tussentijds thuis nog mee aan de slag kan.

Tarief

Loopbaanbegeleiding mét loopbaancheques:

Om de 6 jaar kan je loopbaancheques bestellen, een eerste cheque voor 4 uur en een tweede cheque voor 3 uur.  Per cheque betaal je aan VDAB 45 euro. Je komt in aanmerking wanneer je momenteel contractueel verbonden bent met een werkgever én je minimum 7 jaar werkervaring hebt als werknemer of zelfstandige.

Meer info of loopbaancheques bestellen kan via deze link https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/

Nog geen vaste grond onder je voeten?

Soms is loopbaanbegeleiding nog iets te vroeg, zeker wanneer je in een kwetsbare periode zit en nog onvoldoende vaste grond onder je voeten hebt. Ook dan kan je op hulp rekenen. Ik specialiseerde mij in hulpverlening bij alle werk gerelateerde vragen. Kijk voor meer informatie bij: specialisatie werkgerelateerde klachten – Stress – Burn-out