Xenia Janssens

Xenia Janssens Klinisch psycholoog io Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog io
Psychologisch consulente

Contact

Je bent hartelijk welkom bij mij in Senses Praktijkhuis Lier of tot en met maart in Senses Mortsel. Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch via het algemeen nummer van de praktijk (gelieve mijn naam te vermelden). Momenteel liefst via e-mail bereikbaar:

E: xenia.senses@outlook.com

T: 03/294.37.34

Wie ben ik

In 2012 studeerde ik af als psychologisch consulente aan Lessius Antwerpen (PBA Toegepaste psychologie). Tijdens deze opleiding liep ik stage in het buitenland in een project rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ik bleef na deze studie nog wat op mijn honger zitten en besloot daarom de BanaBa Orthopedagogie (met afstudeerrichting Opvoedingsondersteuning- en coaching van kinderen en jongeren) te volgen aan de Hogent.

Sinds enkele jaren ben ik aan de slag als gezinsbegeleider voor een CKG waar ik leerde dat een individu deel uitmaakt van een systeem en hoe deze dynamisch met elkaar in interactie staan. Dit combineerde ik met de studie klinische psychologie aan de VUB. Een boeiend traject waarin ik me verder kon verdiepen in alle facetten van het mens-zijn.

Momenteel werk ik in Senses Praktijkhuis Lier en Mortsel als klinisch psycholoog in opleiding en studeer ik af in 2024. Binnen het kader van mijn opleiding tot klinisch psycholoog, word ik gesuperviseerd. Dankzij intensieve coaching en ondersteuning door mijn stagementor en mijn supervisor, waken zij mee over de kwaliteit van de therapie.

Thema’s

 • Familiedynamieken
 • Faalangst
 • Emotieregulatie
 • Gedragsmoeilijkheden
 • Sociaal-emotionele problemen
 • Stress, angst
 • Depressieve gevoelens
 • Hechting
 • Assertiviteit, grenzen stellen
 • Je niet goed voelen in je vel

Staat jouw thema er niet bij? Aarzel niet om contact met me op te nemen. Tijdens een verkennend gesprek kunnen we samen bekijken of ik toch iets voor jou kan betekenen.

Doelgroep

 • Kinderen
 • Adolescenten
 • Volwassenen

Werkwijze

Iedereen botst op een bepaald moment in het leven wel eens op een moeilijke periode. De zogenaamde emmer die overloopt, je eenzaam voelen, nood hebben aan een luisterend oor, niet meer jezelf kunnen zijn, vastlopen in bepaalde patronen, het gewoon even helemaal niet meer weten… Graag ontvang ik jou met een warme, authentieke en open houding om zo samen een veilige plek te creëren. Een plek waar jij je voelt thuiskomen, je helemaal jezelf mag zijn, jij rustig je verhaal kan doen, waar je alle gedachten en gevoelens de vrije loop kunt laten.

Elk traject start met een kennismakingsgesprek, waarin ik graag ruimte maak om samen met jou in verbinding te gaan en elkaar zo beter te leren kennen. Samen verhelderen we je hulpvraag en gaan na of de samenwerking voor ons beiden goed aanvoelt. Jij staat steeds centraal en stuurt mee de richting van onze gesprekken. Zo gaan we samen op zoek naar wat je nodig hebt om terug in jouw kracht te staan en hoe ik je hierin kan ondersteunen.

Tarief

€60 voor een consultatie van 50 minuten.

Betalen kan cash of via de bancontact-app op je smartphone.

Verplaatsen of annuleren kan tot 48u voor de geplande afspraak. Zo kan ik jouw plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Indien er minder dan 48u op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium (€30) aangerekend worden als tegemoetkoming. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.​