Ann-Sofie De Coussemaker

Ann-Sofie De Coussemaker Klinisch psycholoog Mortsel & Lier

Klinisch psycholoog

Contact

Ik ontvang u graag na afspraak op maandag en zaterdag in Senses Praktijkhuis Lier en op dinsdag, woensdag en donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel.

E: annsofie.senses@gmail.com

T: 0493/66 14 14

Wie ben ik

In 2021 studeerde ik af aan KU Leuven als klinische psycholoog voor kinderen en jongeren. Mijn stage bracht ik door in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Sint-Niklaas. Hier heb ik leren werken met heel uiteenlopende en complexe problematieken. Ik deed ervaring op in het begeleiden van depressieve gevoelens, ADHD, ASS, eetproblematieken, gedragsmoeilijkheden, psychose, suïcidaliteit,… Daarna besloot ik om nog verder te studeren. In 2023 studeerde ik af aan KU Leuven als criminoloog. Ik ben van mening dat meer kennis enkel een meerwaarde is en ben ook nog van plan meerdere bijkomende therapieopleidingen en postgraduaten te volgen.

Als psycholoog ga ik vooral uit van de sterktes van mensen en hun omgeving. Verder hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige sfeer binnen de therapie. De samenwerking baseert zich op wederzijds respect, vertrouwen en transparantie.

Thema’s

 • Depressieve gevoelens, stemmingsproblemen
 • Stress
 • Perfectionisme
 • Hechtingsproblemen
 • Moeilijkheden op school
 • Negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen
 • Eetproblematieken
 • Ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en ASS
 • Socio-emotionele problemen
 • Gedragsmoeilijkheden
 • Existentiële en identiteitsvragen
 • Suïcidaliteit en zelfverwonding

Doelgroep

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6j – 25j)

Werkwijze

Het traject begint altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de hulpvraag en wederzijdse verwachtingen. Er wordt de tijd genomen om te luisteren naar jouw moeilijkheden en bezorgdheden, maar ook om te kijken naar jouw sterktes. Bij voorkeur ontvang ik het hele gezin tijdens het intakegesprek voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.

Als er na het intakegesprek beslist wordt om de samenwerking verder te zetten, wordt gekeken welke begeleiding het best aansluit bij de hulpvraag. Deze begeleiding kan sterk variëren naargelang de hulpvraag. Soms zijn een paar gesprekken voldoende, soms is er langdurige ondersteuning nodig. Soms bestaat de begeleiding bijna uitsluitend uit individuele sessies, soms is er ook nood aan verschillende ouder- en gezinsgesprekken.

Ik kan ‘de’ oplossing niet bieden. Ik kan enkel mee op jouw persoonlijke zoektocht en mijn kennis van de theorie koppelen aan jouw ervaringen.

Tarief

Een intakegesprek duurt 55 minuten en bedraagt €65

Een individuele sessie duurt 55 minuten en bedraagt €65

Een oudergesprek duurt 55 minuten en bedraagt €75

Een gezinsgesprek duurt 90 minuten en bedraagt €95

Het is mogelijk om contant te betalen of via payconiq. Gelieve mij ten minste 48 uren op voorhand te contacteren om een afspraak te verplaatsen of te annuleren. Indien er minder dan 48u op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium aangerekend worden. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, ben ik genoodzaakt het volledige bedrag aan te rekenen.​